DenHaagOrg

Puur Haags

Programmering van literair festival Het Voorwoord rond

Posted by ingezonden mededeling on 6 February, 2008

Onder andere zijn er optredens van en interviews met Simon Vinkenoog, Jan en Sanne Terlouw, Willy Spillebeen, Aaf Brandt Corstius en Neeltje Maria Min. Op zondag 9 maart 2008 vindt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de derde editie van Het Voorwoord plaats, een festival van de organisatie van Crossing Border. Het Voorwoord geeft aandacht aan Nederlandstalige literatuur; voordrachten van auteurs en interviews worden afgewisseld met muziek (15.00 – 21.30 uur).

De line-up bevat interviews met en optredens van Toon Tellegen, Simon Vinkenoog, Jan en Sanne Terlouw, Sylvia Witteman, Rascha Peper, Judith Herzberg (o.v.), Willy Spillebeen, Aaf Brandt Corstius, Jos Vandeloo, Abdelkader Benali, Marente en Margriet de Moor, Dirk van Bastelaere, Annemieke Gerrist, Doeschka Meijsing, Neeltje Maria Min, Hannes Meinkema, Jef Geeraerts, Eleonore Vigenon, Margriet Heymans, Elle van Rijn, Hans Verhagen, Bart Moeyaert, Arie Storm, Margot Vanderstraeten, Anne Provoost, Alexis de Roode, Jos Vandeloo, Rob van Erkelens, Asis Aynan en Mischa de Vreede.

Muziek van Kaat Hellings, John Dear Mowing Club, Albert van Veenendaal, Samuel Vriezen

De prijsuitreiking van de Jan Campert-Stichting vormt de start van Het Voorwoord om 15.00 uur met de uitreiking van de prestigieuze literaire prijzen. De vier laureaten zijn Toon Tellegen, Dirk van Bastelaere, Marcel Möring en Margriet Heymans .

Tevens vindt de film- en magazinepresentatie van Kronieken/ The Chronicles rondom Crossing Border ‘07 plaats met o.a. Jonathan van het Reve, Basje Boer, Hassan Bahara, Krijn Peter Hesselink, Wiegertje Postma, Hasna el Maroudi, Niels ‘t Hooft en Rhian Heppleston

Het Voorwoord vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Op de website http://www.hetvoorwoord.nl vindt u het complete programmaboekje. Kaarten kosten €15 en zijn te koop via het Haags Uitburo (0900 8282999 of www.haagsuitburo.nl) of aan de kassa van de Koninklijke Schouwburg (0900 3456789, 10 cpm of www.koninklijkeschouwburg.nl).

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: