DenHaagOrg

Puur Haags

Picasso in Den Haag

Posted by Den Haag 4u on 14 August, 2007

Picasso in Den Haag

15 december 2007 t/m 30 maart 2008

Picasso1

Pablo Picasso is ontegenzeggelijk één van de meest veelzijdige kunstenaars die ooit heeft geleefd. Zijn oeuvre behelst schilderijen die een revolutie betekenden in de kunstwereld of die een scherpe aanklacht waren tegen de waanzin van zijn eigen tijd. Maar daarnaast heeft hij zich ook bezig gehouden met onder meer keramiek, ready mades, grafiek en collages: Picasso was een alleskunner die continu bezig was om nieuwe mogelijkheden binnen alle aspecten van de kunst te onderzoeken.

In het Gemeentemuseum zal een grote overzichtstentoonstelling te zien zijn van deze bijzondere Spaanse artiest. De werken die worden getoond, zijn afkomstig uit het Museum Ludwig in Keulen, wiens Picasso-collectie tot de top drie van de wereld behoort. De nadruk ligt in deze expositie op de ontwikkeling van de kunstenaar vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw tot aan zijn latere periode en laat de onverstoorbare, bijna obsessieve aard van zijn creativiteit zien. Op de tentoonstelling is tevens een reeks foto’s te zien van Roberto Otero die Picasso zélf als onderwerp hebben; zij weerspiegelen het levendige karakter van deze geniale kunstenaar.

U kunt nu alvast rondleidingen boeken voor deze bijzondere overzichtstentoonstelling! Neem hiervoor contact op met educatie@gemeentemuseum.nl of bel Marjan Pols (070 – 33 81 120)

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: