DenHaagOrg

Puur Haags

Komp-u-ter-hulp start buurtcentrum gericht op internet en educatie

Posted by Interniek on 15 January, 2007

Je hoort en leest veel over hangplekken voor jongeren, dat er te weinig te doen is in een bepaalde buurt en dat er daardoor rottigheid van komt. Biedt mogeljkheden voor educatie, zelfontplooiing en creativiteit en het blijkt allemaal best mee te vallen. De pc kan hierbij een belangrijke rol spelen. Want het dagelijks leven kan bijna niet zonder pc en internet. Maar wat nu als je het geld er niet voor hebt en je alle touwtjes aan elkaar moet knopen om rond te komen? Dan is er geen geld voor een pc  en dan ook niet voor internet. Maar wat gebeurt er met alle oude pc’s die aan vervanging toe zijn? Kunnen die niet worden opgelapt en voor de minder bedeelden in onze samenleving worden benut? In die gedachten werkt Komp-u-ter-hulp al een paar jaar. Enkele honderden gebruikte pc’s werden zo al in de armste wijken van Den Haag neergezet. Daar komt nu zelfs versnelling in en grote organisaties weten Komp-u-ter-hulp te vinden. En in die ontwikkeling heeft Komp-u-ter-hulp nu ook vaste voet aan de grond gezet in de Weimarstraat 34 waar Buurtpunt 34 zat. Een gesprek met Ton Mertens leverde de volgende informatie op.

Advertisements

11 Responses to “Komp-u-ter-hulp start buurtcentrum gericht op internet en educatie”

 1. Joost said

  Wat lees ik? Wat staat daar? Komp-u-ter-hulp is een liefdadigheidsorganisatie van Microsoft. Zo… Dat is niet best.

 2. Die discussie hebben we eerder gehad Joost.Met alle respect ook Linux is leverbaar, maar da’s ook oude koek.
  Mvg
  Rene Geul

 3. Ton said

  Joost blijft maar tegen het verkeerde loket aan zeuren.

  We doen niets anders dan kinderen dezelfde faciliteiten te geven als ze op school hebben. Dus als Joost het voor elkaar krijgt dat daar Linux wordt gebruikt, gaan wij ook over op Linux.
  Joost heeft hier al eerder over lopen zeuren, hij moet bij de minister van onderwijs zijn, niet bij ons. Want dat goedkope afzeiken van ons vrijwilligerswerk, zijn we nu wel een keertje zat. Het moet allemaal naast een fulltime baan gebeuren, dus wat meer waardering zou geen kwaad kunnen.
  Dus Joost.
  http://denhaagtekijk.library-blogs.net/een_goede_raad.htm

 4. Joost said

  De meeste Windows zijn sinds Vista ouwe koek ja. Maar Linux kan je altijd gratis vernieuwen.

  Bovendien is Linux geen besturingssysteem van een bedrijf als Microsoft dat veelvuldig is veroordeeld wegens malafide praktijken.

 5. Wat Linux betreft moet ik Joost gelijk geven maar er zal dan ook software moeten zijn die dan gebruik zal maken van die vernieuwingen.De toekomst zal het leren.Maar ik mag aannemen dat komputerhulp ook in een eventuele vraag naar hulp in Linux zal willen geven, alle begin is namelijk moeilijk.
  Mvg
  Rene Geul

 6. Jozef said

  Mensen steun onze Ton, de brave man doet aan goede werken.

 7. Joost said

  De hoeveelheid software voor linux is bijna oneindig. Probeer het eens Rene, kijk op http://distrowatch.com/ en zoek maar een gratis distributie uit, Ubuntu bv.

  Dit is tevens een tip voor Ton.

 8. Beste Joost,
  Ik zal eens kijken of er een extra Linux-partitie op de schijf kan en het proberen maar heb helas bitter weinig tijd dus 123 zal het niet gebeuren.40 uur perweek werken en 15 uur per week in de auto is al redelijk veel maar nogmaals na het opruimen van de puinhoop veroorzaakt door de storm zal er wel tijd komen en zal je dan informeren.
  Mvg
  Rene Geul

 9. Ton said

  Beste Linux fanatici;
  Het heeft geen enkele zin, we doen hélemaal niets aan Linux, zou niet weten waarom.
  Als jullie het nou voor elkaar krijgen, dat ze op de Haagse scholen Linux gaan gebruiken dan volgen wij vanzelf.
  Maar het zal duidelijk zijn dat als ik nu een pc met Linux bij een familie neerzet, dat deze binnen no-time wordt geformatteerd en men er een illegale XP op zet.
  Wat dat betreft zijn jullie wel érg onrealistisch bezig en tegen mij in het bijzonder.
  Jullie moesten je schamen.
  Ga lekker de minister van onderwijs eens warm maken, dat hij eens een inventarisatie moet maken wat ze de komende 5 jaar aan MS licenties kwijt zijn en dat dan als budget laten gebruiken om mensen op te leiden, om die in het hele land die omslag te helpen maken op de scholen naar Linux.
  Vooralsnog mogen wij XP proffessional en het Office pakket er voor $5,- per pc op zetten, Daar krijgen we ook de COA stickers voor.
  Laten we even uitgaan van een fictief vrijwilligersloon van € 20,- /uur, dan hebben we in 15 minuten die sticker verdient. En kunnen we de volgende pc weer in orde maken.
  Denk je nou heus dat we de moeite nemen om aan die digibeten in tig (verloren) uren proberen uit te leggen hoe Linux werkt, terwijl ze MS op school hebben, hou eens lekker op zeg.

 10. interniek said

  Zo is dat Ton! Ik ben ook niet voor de trucjes die Microsoft allemaal in zijn systemen verwerkt en absoluut tegenstander van de wil die zij de wereld op wil leggen. Maar ik durf te stellen dat als Microsuf er niet was geweest dan hadden wij hier in het westen op het digitale niveau van Swaziland gezeten. Heeft iedereen dan een mac die zo tegen Microsuf reageert? Voorlopig draaien alle pc’s op het basissysteem MS-dos en de MS staat voor …? En voor diezelfde fanatici: probeer eens te skypen, te second lifen, te google earthen, te msm’en (pfff), te chatten etc. als je geen verstand van computers hebt. Forget it!

 11. Ton said

  Kijk eens aan. Linux at last

  In Den Haag en straks in Siera Leone.
  Even op de linkjes klikken van Linux en Sierra Leone op deze pagina.

  http://www.komp-u-ter-hulp.nl/Thin_clients/remote_desktops/1_server.htm

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: