DenHaagOrg

Puur Haags

 • Meest recente berichten: Haagspraak

  Akbar Simonse 1947-2021

  Toen ik in 2007 digitaal ging, was Akbar één van de fotografen die ik tegenkwam bij Haags bakkie en op Flickr. Een voorbeeld om de fotowereld verder te verkennen Zijn kijk op mensen in zijn vele straatfoto’s neemt je mee naar een volgend niveau.Zijn passie voor graffiti deed me ontdekken hoe mooi en speciaal deze […]

  Gespot: Schavuit van Oranje 2

  Sinds een paar jaar ben ik verslingerd aan  een dagje foto’s maken van een elite gebeuren in Italie. De Mille Miglia. Ieder jaar in mei (vanwege covid vorig jaar in oktober en dit jaar in Juni) wordt de re enactment van de legendarische Italiaanse wegrace van Brescia in het noorden tot Rome en weer terug, […]

  Anna Blaman een lesbische schrijfster

  Kreeg  onlangs de  de vraag voorgelegd of ik het Anna Blaman plein wist. Ik kon dat bevestigend antwoorden want ik heb een aantal jaren als fotograaf voor de Haagse Hopjes op diverse pleinen in Transvaal foto’s gemaakt waaronder ook het Blamanplein. Toen kwam de vraag of ik wist dat ze een lesbische schrijfster was want […]

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Archives

Denhaag.org is terug

Posted by Interniek on 1 November, 2006

We zijn er weer, dat wil zeggen jij en ik, Interniek dan, waarmee de hele organisatie van denhaag.org is teruggebracht tot jou en mij, dus.
Toch bedank ik iedereen die denhaag.org in al die jaren heeft gesteund en er belangeloos zijn of haar medewerking aan heeft verleend.
Dankzij de aangeboden hulp van een Ton (helaas met een hoofdletter!), is het gelukt om onafhankelijk te blijven en niet zoals de geruchten gingen, dat de site naar residentie.net zou gaan. Dat zou ook de schijn van ongewenste gemeentelijke invloed op de inhoud alleen maar versterken. Het gevolg is dan wel een andere lay-out zoals je hier ziet.

Tijden veranderen en ik kon na de perikelen met de site zoals die verspreid op enkele servers stond echt niet doorgaan. Die site komt écht uit de vorige eeuw en de huidige technieken en mogelijkheden en ook het gebruikersgemak voor mij geven de doorslag om voor een andere opzet te kiezen.
Inhoudelijk verandert er niets. Je kunt kunt gewoon weer je berichten aan mij mailen en dan hoop ik met jou het positief-kritische denhaag.org-sfeertje weer op te pakken. Want er is maar één centrale plek op digitaal Den Haag waar zo snel op actuele zaken gereageerd wordt!

Het archief van het ‘oude’ denhaag.org wordt als ‘alleen lezen’-bestand op de site geplaatst. En wellicht een totaalindex van de onderwerpen van vóór 13 oktober 2006. Men bekijkt nog hoeveel werk het allemaal met zich meebrengt en of dat eigenlijk wel zin heeft, of misschien alleen de items die het meest spraakmakend waren of nu nog actueel zijn.

En, heb je er zin in? Laat dat dan merken Jan, Miguel, Lindaatje, Julius, Ellen, Ton, Frank, Elles, David, Shirley, Jozef …

Niek

15 Responses to “Denhaag.org is terug”

 1. Niek said

 2. Kees Boon said

  Welkom terug! 🙂

 3. Lindaatje said

  DenHaag.Org gaat nooit verloren!!
  Hoera
  Hoera
  Hoera! 😉

 4. Jozef said

  Ik ben heel tevreden dat denhaag.org terug is en dat er de mogelijkheid bijgekomen is om het een en ander te ondersteunen, te onderlijnen met beelden. Het is goed dat denhaag.org zijn onafhankelijkheid bewaard heeft en dat de poging tot overname mislukt is.

 5. Wat heerlijk om te zien dat er toch weer een Den Haag.org is, was al bang dat dat die tijd voorbij was en ga jullie gelijk weer linken.

  Heel veel succes toegewenst, en wie weet wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.

  Groetjes Harry van Reeken
  http://foto.denhaag.org

 6. Rene Geul said

  Geweldig

 7. Charley B said

  Er mag dan blijdschap zijn over de terugkeer van http://www.denhaag.org, feit is dat het slechts ten dele waar is. http://www.denhaag.org was ook nog wat servers waarop vele websites draaien. en die websites zijn niet meer te zien of binnenkort niet meer te zien.

  De verantwoordelijke mensen van http://www.denhaag.org interesseerd het kennelijk geen reet. Ze hebben niet eens het fatsoen opgebracht op de eigenaren van die websites op de hoogte te brengen van de uitschakeling van hun websites. Op verzoeken om iets van een oplossing voor die mensen/websites te bedenken wordt niet gereageerd.

  Het is ongelooflijk schandelijk dat zo iets mogelijk is en dat voor een organisaties die echt een hele goeie naam had en zo fantastisch werk heeft gedaan op het terrein van internet en het onafhankelijk toegang daartoe.

  Vaak is er op het roemruchte forum van http://www.denhaag.org gescholden op de overheid en de gemeente Den Haag in het bijzonder. Vaak is hen verweten dat zij mensen en organisaties aan hun lot overlaten en in de stront laten zakken. Nu moeten we beschamend vaststellen dat http://www.denhaag.org als organisaties het zelfde doet.

  Hoe diep kan je zakken? en wie protesteert er nu…en wie heeft er oplossingen?….Ik hoop dat dit forum op dit punt zijn werk doet.

  Charley B

 8. niek said

  Ik hoop dat ook Charley B. Maar mag ik je aan een paar zaken helpen herinneren?
  Dat denhaag.org niets maar dan ook niets had en zeker niets heeft dat in de verste verte lijkt op een organisatie?
  Dat de Digitale Hofstad waar je het in feite over hebt een verzameling goedwillende burgers was die tijd en energie stak om de Haagse burgers het internet op te helpen?
  En dat allemaal dus gratis deden?
  Dat de websites tot voor kort gratis draaiden op het domein http://www.denhaag.org?
  Dat dit in geen verhouding stond tot de Gemeente Den Haag die miljoenen stopte in Residentie.net dat jaren niets maar dan ook niets presteerde?
  Dat er nu nog door een enkeling van de Digitale Hofstad gratis getracht wordt de touwtjes van de uitgeschakelde servers aan elkaar te knopen?
  En ja we spreken nog steeds de overheid en de gemeente Den Haag aan op hun verantwoordelijkheden.
  Dat is het mooie van het nieuwe denhaag.org.
  Niek

 9. Onze website vluchthaven.denhaag.org draait gelukkig nog op denhaag.org
  Daar zijn we nog steeds blij mee.
  Is het nu mogelijk dat dit na 1 januari voortgezet kan worden, of houdt het dan echt op?

  Mocht dat zo zijn, wordt dat dan nog via dit weblog aangekondigd?
  Want het is inderdaad zo dat ik voor info hierover vooralsnog aangewezen ben op aankondigingen via dit kanaal en ik tast momenteel in het duister.

  Peter

 10. Rene Geul said

  Nogmaals geweldig dat de site weer terug is.Om niet alleen op toppics te willen reageren maar ook zelf wat in te kunnen brengen(waarbij de redactie het laatste woord heeft) hierbij de vraag hoe dat moet.Ook de vraag hoe ik een donatie kan storten daar het onderhouden van een website geld kost.Zoals men kan zien post ik niet meer onder de naam Antoon daar het verstoppertje spelen(na een bedreiging dat wel) mij onderhand begint te vervelen.

 11. interniek said

  Beste René,

  Ik zal je een bericht zenden waarop je moet reageren. De bedoeling is dat je je aanmeldt. Dan kan ik jouw naam kiezen boven het aangeboden bericht. Je kunt je donatie storten (goed idee) op Beeldkrant Den Haag, Den Haag, giro 3533184.

  mvg
  Niek

 12. Charley B said

  Beste Interniek,

  Klopt..tot voor kort draaide de sites op denhaag.org gratis en voor niets….maar de server van denhaag.org is kennelijk uitgeschakeld en er komen steeds meer verhalen dat bepaalde sites niet meer bereikbaar zijn en de eigenaren van die sites weten niet waarom de server het niet meer doet.

  En ik heb begrepen dat op 1 januari aanstaande een andere server van denhaag.org stil komt te liggen en dan vallen er weer een stuk op 20 sites stil…en ook die mensen weten van niets…Dus mijn verhaal ging er over dat niemand kennelijk ook maar enige poging onderneemt die sites te redden…dat kan toch niet..dat ben je toch wel met me eens..Niek?

  CharleyB

 13. Niek said

  Beste CharleyB,
  Aan alle contactadressen die in de loop der jaren bij denhaag.org hebben aangeklopt voor hosting en of mailservice is op 31 oktober jl het volgende bericht verstuurd:
  –knip–
  Beste bezoeker/gebruiker van denhaag.org
  Wellicht is het je niet ontgaan dat de vertrouwde Digitale Hofstad waar jij gebruik van maakt(e) – het zij als hostpartij, het zij als mailserver – per 1 november stopt. Nog slechts korte tijd is voor tijdelijke opvang gezorgd waar op dit moment druk aan gewerkt wordt. Dat betekent dat alle sites die de domeinnaam denhaag.org bevatten binnen afzienbare tijd niet meer actief zullen zijn.
  Residentie.net heeft een deel van deze accounts tijdelijk opgevangen met een genoemde eindtijd van 1 januari 2007, met dank aan Chris Kwant. Het is van groot belang dat je zelf voor deugdelijke hosting zorg gaat dragen.
  Ook het vertrouwde e-mailadres @denhaag.org is hieraan onderhevig. Met nadruk adviseer ik je, voor zover je dat nog niet hebt gedaan een nieuw vertrouwd e-mailadres te organiseren en dit ook aan je relaties kenbaar te maken. Voor de overgebleven accounts en e-mail wordt op dit moment een tijdelijke plek ingericht met dank aan Richard Visser.
  Ik bedank nogmaals de oprichters en actieve personen voor hun belangeloze bijdrage al die jaren.
  Met vriendelijke groet,
  Niek
  De behoefte aan een centraal Haags platform blijkt ondanks de vele (nieuwe) webloginitiatieven belangrijk, getuige de initiatieven die op dit moment worden ontplooid. Het kritische platform dat Denhaag.org tot nu toe is geweest zal dan ook worden geprolongeerd in een nieuw jasje onder de bekende domeinnaam.
  –knip–
  Dus jij hebt goed begrepen dat een andere server per 1 januari stil komt te liggen. Maar waar jij de informatie vandaan haalt dat niemand hiervan op de hoogte is gebracht en de eigenaren van niets weten?
  Er is een aantal sites met kunst- en vliegwerk weer aan de praat gekregen voor een korte tijd en wel met de bedoeling dat de eigenaren zelf voor een oplossing gaan zorgen. Denk hierbij aan Haags Poppodium, Koorenhuis, Vliegtoren, Wegloophuis de Vluchthaven, Vitaal (Nederlandse gebarentaal), De Nieuwe slag, Kinderboekenstad en foto.denhaag.org en historie.denhaag.org. Al deze eigenaren zullen voor een oplossing moeten zorgen. Ook ik (hagazine.nl) ben vanaf 2005 tot 1995 off-line en ben naarstig op zoek naar een oplossing. En voor De Vrienden van Den Haag heb ik inmiddels een betaalde oplossing gevonden.
  Ik ben het met je eens dat het vreemd is dat er geen pogingen worden ondernomen om sommige sites te continueren. Als een goedwillende werker van het eerste uur niets had gedaan, dan waren de genoemde sites nu al uit de lucht. Ik zie trouwens best redenen voor enkele sites dat deze bijvoorbeeld door Residentie.net ondersteund zouden kunnen worden. De meeste site eigenaren weten echter niets van techniek en weten dan ook niet hoe zij dit moeten aanpakken. Hier ligt mijns inziens een schone taak voor de gemeente Den Haag. Ik denk dan aan sites die ten dienste staan van de burgers, zoals Koorenhuis, Vitaal, Vluchthaven etc.

 14. Rene Geul said

  Beste Niek
  Ik heb een blog opgezet maar doe het eventjes rustig aan vanwege een verbouwing, eind van de maand zal ik doneren.

 15. Rene Geul said

  Beste Niek,

  Wat later dan beloofd alsnog gestort er vanuit gaande dat met een gironummer de postbank bedoeld is.Nogmaals blij dat er een onafhankelijke website is in Den Haag over Den Haag.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: