DenHaagOrg

Puur Haags

 • Recent Comments

 • Follow DenHaagOrg on WordPress.com
 • Meest recente berichten: HAGAZ!NE

  Vroegste herinneringen aan Marnix Rueb

  Soms gaan bij een aangrijpende gebeurtenis , het overlijden van Marnix Rueb, je gedachten zo vreemd werken, dat je denkt dat internet en de herinneringen aan dit Haagse icoon altijd zijn samengegaan. Maar Internet bestond in de tachtiger jaren nog slechts als Arpanet voor defensie en begon langzaam te ontluiken als het World Wide Web. en vanaf die tijd dateren mijn eerste herinneringen aan Marnix Rueb.

  Boeventuig steeds brutaler

  Gisteren de Rabobank en vandaag de ICS lijken mij aan te sporen via het internet mijn betaalmethode en betaalpas te updaten. De boeven presenteren zich met handtekening en functie van de Rabobank en manen mij om direct actie te nemen voor de Rabo Scanner. boeventuig steeds brutaler door zich in persoon uit te geven voor […]

  Happy

  Het uitstapje naar Londen is natuurlijk niet World Zombie Day waar wij toevallig tegenaan lopen. Nee de reden dat wij ons buiten de Eurozone begeven is het concert van Hans Zimmer, Revealed & Friends in het Apollotheater waar wij uitstekende plaatsen voor hebben. Zimmer-fan als geen ander Robin, seinde ons een paar maanden geleden in […]

  Klapzand; is dat nou zo moeilijk te onthouden?

  Zie jij het ook steeds vaker om je heen: nieuw geplaveide straten met fijn grind erop dat weken, soms zelfs maanden blijft liggen? Dit tot grote ergernis van omwonenden en bedrijven. fijn grind laat zich niet wegspoelen met regen en wind; organisch vulzand ook wel klapzand genoemd, wel! Wat is hier aan de hand? Wij […]

  World Zombie Day 2014

  Goed dat ik af en toe ook eens naar een echte grote stad ga buiten Nederland. Afgelopen weekend kom ik erachter dat er een heuse World Zombie Day bestaat. In Villiers Street hartje Londen worden wij (on)aangenaam verrast door heftig geschreeuw. doe nog eens effe eng voor de camera … ja, zo ongeveer whaaaaaa Een […]

 • Archives

Moedersleutel voor fietssloten voor paar euro te koop?

Posted by Interniek on 18 June, 2008

Ik begrijp iets niet. In het AD lees ik regelmatig de volgende zinnen. ‘De valse sleutel maakt het gebruik van betonscharen of andere werktuigen overbodig. Ze zijn voor een paar euro te koop bij elke sleutelspecialist.‘ Wat is te koop; die valse sleutel? Dat zou toch niet mogen? Dan maakt elke sleutelmaker zich toch schuldig aan onwettige praktijken? Moeten die sleutels niet worden bewaard in een kluis?

About these ads

5 Responses to “Moedersleutel voor fietssloten voor paar euro te koop?”

 1. Frans said

  Die fietsenhandel moet zelf ook maar eens doorgelicht worden en dan bedoel ik een onderzoek naar de prijzen en de slotenfabrikant.
  Ten eerste de prijzen;
  Je kon een fiets van je werkgever krijgen en die mocht belastingvrij maximaal 749 euro kosten, dat is 1.650 gulden voor een gewone fiets voor woon-werkverkeer.
  Alleen dat is al buiten proporties.
  En nadat dat bedrag bekend was geworden, was er ineens in Nederland zowat geen merkfiets meer te koop onder die 749,- euro.
  Dat stinkt aan alle kanten.
  Je werd door de verzekering gedwongen om perse een Axa slot te kopen, dat je met een onbewerkte sleutel, eigenlijk nog te frezen sleutel, open bleek te kunnen maken.
  In plaats van Axa stevig beet te pakken vanwege die inferieure sloten, wisten ze het zo te verkopen dat je dat ondeugdelijke slot kon ruilen voor een “betere” en dan hoefde je maar 50% van de prijs van een nieuwe bij te betalen.(?)
  En nu blijkt na die “verbeteringen” dat je ook dié sloten vrij eenvoudig kan openen met zo’n onbewerkte sleutel.
  “Meneer de verkoper ik heb een alarmsysteem gekocht voor mijn auto van 650 euro maar dat werkt niet als er een dief met mijn auto vandoor wil gaan, het blijkt een structurele fout in het ontwerp te zijn.”
  “Ja dat kan wel wezen, maar dan doe ik er wel een ander systeem in en dat kost 1.000 euro en ik wil ook niet de beroerdste zijn, dus dan hoeft u maar de helft bij te betalen.”
  “Ja maar dan heb ik voor dat systeem van 1.000 euro toch uiteindelijk 650 en 500 = 1.150 euro betaald?”
  “Ja en?”
  “Meneer de verkoper u heeft codes in omloop gebracht die een ieder voor een paar euro kan kopen om uw alarmsystemen uit te kunnen schakelen, ik wil dat u er wat aan doet.”
  “Ja sorry maar daar heb ik niets mee te maken.”

  http://www.dumpert.nl/mediabase/34333/69bf9b0c/a_new_phase_in_security.html

 2. Anonymous said

  ik wil zo’n sleutel waar kan ik die kopen heb nodig voor me school

 3. Sleutjee said

  gewoon bij fietsemaker

 4. Jensen said

  YES YES YES YES YES YES!

  i want the motherkey. :D

 5. sleutel said

  kun je hem nog gewoon bij de fietsenmaker kopen?

  Subject closed!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 260 other followers

%d bloggers like this: